torstai 22. syyskuuta 2011

Sisupussinaiset maailmalla

Väliraportti: Olen yhä olemassa. Ja äiti kans.(lentokonetrauman aiheuttaman hetkellisen ruumiistaitautumiskokemusten jälkeen)

Olemme täysissä ruumiin ja sielun voimissa täällä englantilaiskielisessä saarivaltiossa jota Englanniksikin kutsutaan. Nou siis hätä! Matkalaukut ja lentomatkan shokeeraama äiti on nyt saatu turvallisesti kuljetettua etelärannikolle, eli matkamme lopulliseen päätepisteeseen. Alku hyvin, kaikki hyvin.

***   ***   ***   ***  ***

Opiskelijaboksini alkaa näyttää kodilta, kiitos aasin... anteeksi, äidin. Kantojuhtani selkä taipui ilmiömäiselle kaarelle ja käsivartensa venyivät kauppakassien jatkeiksi kuin kuminauhoina ikään. Tyynyt, peitot, kipot, kupit ja sapuskat saatiin kannettua kahden naisen voimalla lähisupermarketilta kotiin asti. Huh huijaa. Huilaamatta meni ihan koko matka. Grau!


Osoitimme jälleen kerran todeksi, että nainen on salaisuuksia ja yllätyksiä täynnä. Samoin kuin A5-kokoisesta käsilaukusta löytyy kaikki maailman tarpeisto (niin huulirasvat, jatkojohdot, muoviaterimet, hakaneulat kuin varavaatteetkin), myös nainen itse kätkee sisäänsä suunnattoman määrän eri tilanteissa vaadittavaa, elintärkeää tarpeistoa. Nimettäköön pinnanalainen tarpeisto vaikkapa naisenergiaksi.

Ei olisi tullut mieleenkään pyytää miehistä apua kauppakassien pakkaamiseen, niiden kantamiseen tai ovien avaukseen. Nou wei! Meikänaiset pärjäävät omillaan ja mukautuvat kameleontteina vallitseviin olosuhteisiin. Hauislihaksen massa kaksinkertaistuu yhden ajatuksen voimalla fyysistä työtä vaativissa tilanteissa ja päinvastoin; jos on tarvis olla herkkä ja altis, aulis ja arka, nainen pienenee miniatyyri-ihmiseksi ja aiheuttaa vastapuolessa spontaanin avuntarjoamistunteen. Ovelia olemme me, naiset. Kettuja ja puluja, nallekarhuja ja lihansyöjäakasveja samanaikaisesti.


Olisipa joku napannut kuvan minusta ja äidistä matkalla Asdalta (Paikallinen ruokakauppa. Vertaa: Prisma) kotiovelle. Siinä olisi ollut potentiaalinen voittajaehdokas maailman vahvimmat naiset -kuvakilpailuun!

***   ***   ***

Brittiläistymistä hidastaakseni olen kuunnellut Tuure Kilpeläistä ja kaihoisaa karavaaniaan iltojeni ratoksi.
Biiseistä päätellen miehetkin taitavat tykätä olosuhdemuutoksiin kykenevistä naisista.


Heikot naiset, vahvat naiset: http://www.youtube.com/watch?v=v5rBTycaaZU