keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Blogin vaitieloa hiljaisoloa

Hellurei hiljaisuudesta,

ja suurpahoittelut iäisyydenmittaisesta hiljaiselosta. On tässä ollut kesäistä työntekoa, lomatonta aherrusta ja väkerrystä erinäisten tointen parissa. Kirjoitustöiden jälkeen en malta enää istahtaa alas bloggailemaan vaan pää kaipaa totaalituuletusta näyttöpäätteen sakeasta sumusta. Vielä kerran: anteeksi ja niiaus ja kiitos kärsivällisyydestänne.

Ravitsemuksen saralta olisi kyllä ollut sanottavaa. Voi hurja, että olisikin! Kerronpa nyt tiivistetysti muutamia asioita, joita tulen vielä nostamaan esille blogitekstien muodossa, mutta joihin en saa itseäni nyt paneutumaan.

Työn puolesta on tässä tullut tavattua useita eri ravitsemusalan ihmisiä aina kokeista ravitsemusterapeutteihin ja lääkäreihin asti. Pitkien keskustelujen kautta ravitsemuksen eri suuntaukset ja näkemykset ovat avautuneet uudella tavalla ja olen havahtunut todellisuuteen ihan face-to-face tapaamisten kautta; ravitsemusalalla on vallalla todellinen vastakkainasettelun tila. Saman alan asiantuntijat esittävät täysin vastakkaita näkemyksiään, mikä on kerta kaikkiaan hämmentävää. Kävin myös Hanna Partasen ja urheilulääketieteen asiantuntija Kirsi Korven luennolla, joka -kaikessa yksinkertaisuudessaankin- herätteli ajatuksia vähän joka suuntaan. Näistä lisää viimeistään kesän loppupuolella.

Kevyemmistä ja rennommanpuoleisista kokemuksista voisin mainita muun muassa Varsinais-Suomeen suuntautuneen Makumatkan, jonka teimme ravitsemustoimittajien kanssa. Hieno kokemus, mahtiponttisen suussasulavaa Salo- ja Turku-foodia ja tietoa niin lihakarjan-, margariinien (no hyi olkoon mitä aivopesua Bungen tehtaalla!) kuin luomutuotteidenkin tuotannosta ja nykytilasta. Toki vierailimme myös paikallisissa ravintoloissa ja herkkupuodeissa, joista lisää syksymmällä. Malttakaa, oi malttakaa! :) (minä en malta istua koneella nyt, en ihan vielä, sopiiko?)

Poikkesin myös herkuttelemassa ja fiilistelemässä Taste Of Helsinki -tapahtumassa, josta kuvamateriaalia ja tietoiskuja kertyi mukavasti. Aihe toki menettää ajankohtaisuutensa, jos yli kesän venytän, mutta saa nähdä, jos pienen paketin tekisin aiheesta noin niin kun kokemuksellisessa (ei mainos-) mielessä. Oliko teistä joku kyseisessä happeningissä? Mitä maistelitte ja mistä erityisesti piditte? Millaisia parannusehdotuksia ensi vuodelle?

Väännän jatkossakin jutunpätkiä ravitsemuksen eri aiheista, mutta pidettäköön tulevaisuuden projektit vielä vakan alla. Sen verran voin kuitenkin mainita, että aikomuksenani on poiketa Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingin ydinkeskustassa 23-25.8. Sinne mars kaikki herkkusuut, muuten vaan kesälomatylsistyjät ja keltanokkakulinaristit! :) Siellä on taatusti tarjolla koko Suomen ruokakulttuurin kirjo.

Nyt minä painun ulos Helsingin aurinkoon! Palailen blogin pariin kenties koulun alkaessa syys-lokakuun tienoilla. Nyt kesäkuinen työharjoittelujaksoni vetelee viimeisiään ja perjantaina minä palailen kotikaupunkiini saman alan töiden pariin, mutta eri työnantajan hommiin. Töitä röitä koko loma tyynni! Mutta kun tekemisestä nauttii, työ-termi saa aivan uuden merkityksen. Toisin sanoen: Merkitystä ei ole. Tekevälle riittää kyllä töitä ja töistään nauttivalle vasta riittääkin !

Jos (lue: kun) et millään malta odotella juttujani (suuressa vaatimattomuudessani uskon, että et), joista olet jo tullut perin riippuvaiseksi (pahoittelut aiheuttamastani vahingosta), käy toki täyttämässä päätäsi korvaavilla aineilla. Sormieni kautta näppäimistölle vuotanutta materiaalia löytyy muun muassa Viikkouutisten keskiviikkoiselta palstalta "Kahvikupillinen ajatuksia." Lehdet luettavissa ilmaiseksi täältä: http://www.aamuposti.fi/aamuposti/nakoislehti (Rullaa alas ja klikkaa: Riihimäen Viikkouutisten näköislehti. Kolmossivulta löydät minun naamani, joka toivottavasti helpottaa ikävääsi ;))

Rakkaudentäyteistä, tasapainoisen arkista ja työteliästä, iloluontoista ja hykerryttävän hersyväistä keskikesää sinulle!